ZADANIE KONKURSOWE
Zadaniem konkursowym jest wykonanie fotografii, prezentującej świąteczną kuchnię w naukowej odsłonie. Praca powinna zawierać elementy popularnonaukowe, np. prezentować eksperyment popularnonaukowy/zjawisko naukowe. Przy wykonywaniu fotografii, należy wykorzystać bezpieczne produkty spożywcze, dostępne w kuchni, które mogą posłużyć jako składniki do eksperymentu, tj. soda oczyszczona, proszek do pieczenia, ocet itp. Wskazówki dotyczące eksperymentów są dostępne na kanale YouTube Energetycznego Centrum Nauki KPT – https://www.youtube.com/channel/UCbpfMqJdeVnaZxRZX9zu0-g.
DLA KOGO
Konkurs kierowany jest do uczniów szkół podstawowych klas 4-8.
TERMIN PRZESYŁANIA PRAC
Prace konkursowe należy przesyłać na adres ecn@technopark.kielce.pl do 14 grudnia 2020 r. do g. 23:59 razem ze zgodami rodziców/opiekunów. Decyduje data wpływu maila.
NAGRODY
– nagrodą główną, za zajęcie I miejsca, jest bezpłatne podwójne zaproszenie na warsztaty dla dzieci do Studia Kulinarnego Domowa Spiżarnia w Kielcach, ufundowane przez w/w Studio oraz bezpłatne zaproszenie do Energetycznego Centrum Nauki KPT dla 4 osób;
– za zajęcie II miejsca zniżka 40% do Energetycznego Centrum Nauki KPT dla 4 osób;
– za zajęcie III miejsca zniżka 25% do Energetycznego Centrum Nauki KPT dla 4 osób.
Prosimy o zapoznanie się z regulaminem konkursu, dostępnym TUTAJ. Zgody (2 strony) znajdują się TUTAJ.